Szállás Balatonlelle, szállásfoglalás, programok, látnivalók egy helyen.

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Magyarország » Somogy megye » Balatonlelle  

Rádpuszta Gasztro Élménybirtok

  • Nádefedeles Csárda, Rádpuszta Gasztro Élménybirtok

  • Magyar Borok Pincéje, Rádpuszta Gasztro Élménybirtok

  • Rendezvényház nagyterem, Rádpuszta Gasztro Élménybirtok

Elérhetőségi adatok
Balatonlelle, 8638 Balatonlelle-Rádpuszta 9033/11 hrsz.
+36/20/942-6700
info@radpuszta.hu
  Szállásfoglalás a környéken »
Ismeri a szolgáltatást?
Írjon értékelést

Rádpuszta – egy hely, ahol Rád vár minden élményekkel teli kikapcsolódás. A Balatonlelle-Rádpuszta Gasztro Élménybirtok egy egyedülálló területi és környezeti adottságokkal megáldott, lenyűgöző birtok. Megközelíthetőségét tekintve az M7-es autópályától alig 800 méterre, míg a Balatontól csekély 3.0 km-re található. A hétköznapi pezsgő világból kicsit elmenekülve egy balatoni közelségű, a Rádi-tavakkal körül ölelt, igazi kincs várja a felfedezni vágyókat, ahol csalódásmentesen nyújtunk élvezetes élmény-szolgáltatásokat és tradiciót a betérő, megszálló és visszatérő vendégeinknek!

A hely múltját tekintve már a X. század közepére lakott Somogy megyei településről beszélünk. A neve érdekességéhez egy eredet monda kötődik. A monda alapjául I. István feleségének, Gizellának Magyarországra érkezése szolgál, hisz egyik hőn szeretett bajor lovagjának fiáról, RÁD-ról eredeztethető a név születése. Nem csak a név születése köthető a mondához, de az egész Rád nemzetség is.

felülnézetItt található a XIII. században késő-román stílusban, faragott homokkőből és téglából épült Árpád-kori templom feltárt romja, mely nyáron zenés kamara esteknek ad otthont és tökéletes helyszínként szolgál esküvői szertartások levezénylésére a mai napig.

Évszázadok jöttek – mentek, majd másfél évtizeddel ezelőtt új korszak kezdődött Balatonlelle-Rádpuszta történetében. 1997-ben egy romos épület megvásárlásával indult el az a folyamat, melynek eredményeképpen mára az alig százötven lelket számláló zsáktelepülésen egy 6,5 hektáron elterülő idegenforgalmi központ jött létre, ami magyaros vendégszeretettel várja vendégeit. A lovarda a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség által minősített Kiemelt Bemutatóhely, mely 5 patkós minősítésű.

Csárdánkban a hagyományos ízes magyar ételeket kínálunk, 180 éves Magyar Borok Pincéjében pedig megtalálható a magyarországi 22 borvidék kiállítása, emellett bemutatjuk a hazai pezsgőket és eredet védett pálinkákat.Rádpuszta pince panoráma 5

Nálunk aktívan is eltöltheti szabadidejét, de ha nyugodtan szeretne pihenni, panziónk ideális hely a kikapcsolódáshoz. A birtok számos szolgáltatásköre mellett, az új exkluzív és méltán impresszív rendezvényházunk nyújt helyszínt a különböző rendezvények és programok, esküvők lebonyolítására.

Mikor? Egész évben
Téi nyitvatartás: 10.00 - 19.00
Nyári yitvatartás: 10.00 - 22.00

FONTOS! Turisztikai tartalmat mindenki szabadon regisztrálhat, melyről az adatok között megadott e-mail cím tulajdonosát automatikusan értesítjük. A fenti adatok valódiságát a feltüntetett e-mail cím (info@radpuszta.hu) tulajdonosa eddig még nem igazolta vissza!

Ha Ön a fenti tartalom kapcsolattartója, kérjük kattintson ide!

Szolgáltatásaink

akadálymentes , asztalfoglalási lehetőség , bankkártyás fizetés, dohányzó rész , élő zene , étel elvitelre , gyerekmenü , háttérzene , ingyenes parkolás , ingyenes WIFI , kerthelyiség , légkondícionált helyiség , parkolási lehetőség , reggelizési lehetőség , rendezvényhelyszín , szabadtéri , széles borválaszték , táncos hely , WIFI , zártkörű rendezvény lehetősége ,

Értékelések  Írjon értékelést

A megye további kiemelt ajánlatai

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben